Hokage Listová Vesnice


3.Hokage Sarutobi


Sarutobi je Třetím Hokagem, a tedy vůdcem, v Listové vesnici. Ninja, který získá titul Hokage, je považován za nejsilnějšího ninju v celé vesnici. Sarutobi není většinou oslovován jménem, ale pouze titulem Sandaime Hokage - Třetí hokage. To z toho důvodu, že je třetím člověkem, který tento titul získal (celkem je zatím pět Hokagů). Jeho obličej je vyobrazen jako třeí v sousoší v Listové vesnici. Ze začátku příběhu byli Sarutobi a Umino Iruka jediní, kteří měli v oblibě Naruta. Říká se, že byl nejsilnější ze všech Hokagů, a proto ho také nazývali Profesor (プロフェッサー - Purofessaa) nebo také Bůh ninjů (忍の神 - Shinobi no Kami).
Sarutobi ovládal neuvěřitelný počet technik (jutsu), které se naučil v průběhu mnoha let, kdy vládl Listové. Říká se, že znal úplně všechna jutsu z Listové. Jeho síla ale s věkem klesala, a tak v boji s jeho bývalým studentem Orochimaru prohrál a zemřel. Stalo se tak při invazi do Listové vedenou právě Orochimarem. Sarutobi měl také výčitky svědomí, že svého studenta nezastavil, když k tomu měl možnost. K porážce Sarutobiho také přispělo to, že Orochimaru přivolal na svou stranu Prvního a Druhého Hokageho, což Sarutobi těžce nesl. Sarutobimu zbyla jediná možnost, a to obětovat svůj život, a tak zaklít Orochimarovy ruce, aby nemohl používat jutsu.

Techniky:
Toumegane no Jutsu (technika teleskop)
Shiki Fuujin (pečeť démona smrti)
Kage Bunshin no Jutsu (stínový klon)
Kuchiyose no Jutsu (přivolávací technika - opice Enma)
Doton: Doryuuheki (země, půdní stěna)
Katon: Karyuu Endan (oheň: střela draka ohně)
Shuriken Kage Bunshin no Jutsu (stínový klon shurikenu)
Doton: Doryuu Taiga (země, řeka bláta)
Katon: Karyuudan (oheň, raketa draka ohně)
Doton: Doryuudan (země, střela draka země)
Kawara Shuriken (shuriken ze střešních tašek


Konohamaru



Konohamaru je vnuk Třetího Hokageho. Konohamaru si připadá, že je neuznáván právě proto, že vnukem šéfa vesnice. I když byl zatím jen v Ninja akademii, tak se stále pokoušel se překvapit svého dědečka útoky. Chtěl ho porazit a získat titul Hokage. Konohamaru měl soukromého učitele Ebisu, ale to, že k získání titulu Hokage nevedou žádné zkratky ho naučil až Uzumaki Naruto. Naučil ho, že ke splnění snu o titulu Hokage vede jen trvdý trénink a píle.
Konohamaru se potlouká po vsi se dvěma kamarády, jejichž jména jsou Udon a Moegi. Svůj tým nazývají "Konohamarův Gang". Konohamaru se zdá být podobně praštěný, jako Naruto, kterého má jako vzor. Od Naruta se naučí Oiroke no Jutsu (sexy technika), protože Narutovi se povedlo pomocí této techniky odrovnat Třetího Hokageho. Třetí Hokage Sarutobi je totiž taky zvrhlík, ale ne tak nápadný jako Jiraiya, proto na něj toto jutsu působí velmi dobře.
Konohamaru je "expert" v maskování. Často se maskuje jako kus skály (na zelené louce) nebo se u dřevěného plotu zahalí pomocí deky se vzorem latěk (ale v jiném směru, než je plot). Někdy se zase změní na kámen, ale zůstanou mu boty...




Iruka Umino



Umino Iruka je učitel na ninjovské akademii, kde studoval Uzumaki Naruto. Mezi Narutem a Irukou je zvláštní vztah. Iruka vidí v Narutovi sám sebe, protože také vyrůstal jako sirotek. Jeho rodiče byli zabiti Devítiocasým démonem (Kyuubi), když mu bylo 12 let (jako Narutovi na začátku seriálu).
Naruto si Iruku oblíbil, protože právě Iruka byl první, kdo ho uznal jako drahocenou osobu, a Naruto ho vidí jako svého otce. I když Irukovi rodiče byli zabiti démon zapečetěným v Narutovi, Iruka ho z toho neviní a ví, že Naruto není ten démon, ale úplně jiná osoba. Protože se Iruka obává, že požadavky kladené na Naruta jsou příliš velké, tak podceňuje Narutovy schopnosti během zkoušek, které provázejí cestu vedoucí k hlavnímu Narutovu cíli - stát se úžasným ninjou, nejlepším v jeho vesnici, Hokagem. Iruka byl také učitelem Konohamaru.
Techniky:
Henge no Jutsu (Přeměna)
Kawarimi no Jutsu (Přemístění)

Komentáře

Oblíbené příspěvky