DMC4 - Info


Devil May Cry 4

Platformy:
XBOX 360, Playstation 3, Windows
Datumy vydání:
PS3/XBOX: JP 31. 1. 2008, EU/AUS/USA únor 2008
PC: 11. 7. 2008


Je to skvělá akční střílečka/řezačka. Hráči si proráží svou cestu masivními úrovněmi, zatímco vraždí démony ze třetí osoby perspektivy. Důraz je kladen na metody používané při zabíjení nepřátel v podobě Rank Gauge. Hráči mohou dát dohromady stylové body tím, že porazí nepřátele kombinací různých druhů útoků. Změna útokú zvyšuje měřidlo, při použití stejných útoků se snižuje nebo úplně zastaví. Stylové komentáře se objevují v průběhu boje jako D/Deadly! (Nejnižší) a S/Smokin! (Nejvyšší). Zkušení hráči mohou dosáhnout SSS / Smokin 'Sick Style. Lze se také vyhýbat útokům kotoulem do strany nebo můžete nepřátele vyprovokovat. Ve hře se objevují jak staré známé postavy Dante, Trish a Lady, tak nové: Nero, jeho láska Kyrie, Agnus, Sanctus a Credo. Na scéně se taky objeví tajemná a sexy Gloria.

Hra je rozdělena do dvou samostatných částí. Hráč začíná s novou postavou a hlavním protagonistou Nerem, jehož zbraní je motorový meč Red Queen a dvojitý revolver s názvem Blue Rose. Jeho jedinečná schopnost je Devil Bringer, který mu umožňuje způsobovat velké škody na nepřátelích, včetně bossů. Hodně ve hře využijete jeho Devil Trigger a Yamato. Yamato lze použít pouze ve spojení s určitými pohyby během Devil Trigger. Nerova Red Queen má speciální efekt v podobě Exceed, který zvyšuje sílu útoku. Výkon lze zvýšit nabitím Red Queen a může být upgradován na tři lomítka najednou.
Více než v polovině cesty hry hráč převezme kontrolu nad Dantem. Dante má přístup k jeho čtyř stylům: Swordmaster, Gunslinger, Trickster a Royalguard. Na rozdíl od Devil May Cry 3, hráč může během hraní styly měnit stisknutím odpovídajícího D-Pad tlačítka. U konce hry Dante získá Dark Slayer styl, který mu uděluje přímé použití Yamata. Dante je hbitější a silnější než Nero, už má Devil Trigger od začátku a po cestě získává nové zbraně.
Novým přírůstkem do hry je tzv. Proud Souls, které lze získat prostřednictvím dosažení style bodů během misí a slouží k výměně za nové schopnosti a útoky. Ukončení mise poskytne Proud Souls podle hráčových současných style bodů, takže je možné je snadno sbírat pro rychlejší levelování. Proud Souls se můžou získat i "prodáváním" schopností, které jsou již koupené.

Obtížnosti
S každým zvýšením obtížnosti se nepřátelé stávají silnější, zatímco hráč slabší. K dispozici je 6 obtížností pro Xbox 360 a PS3 verze hry, pro PC verzi jedna navíc.

Human
Základní obtížnost hry, nepřátelé skoro nic nedělají a dáváte jim velké rány. Dokončení této obtížnosti odemkne speciální artwork Two Heroes a 29 věcí v galerii.

Devil Hunter
Další základní obtížnost. Dalo by se říci, že je to normální obtížnost. Dokončení odemkne Bloody Palace, Son of Sparda obtížnost a speciální artwork The Cast.

Son Of Sparda
Tato obtížnost je jakoby Hard mód. Nepřátelé jsou těžší, vám se je zabíjí obtížněji. Některé úrovně Nera mají složitější cesty. Dokončení této obtížnosti odemkne Dante Must Die obtížnost, Heaven or Hell obtížnost, speciální artwork Demons a dalších 12 věcí v galerii.

Dante Must Die
Nepřátelé jsou ještě těžší, hra se stává celá dost těžká. Nepřátelé také mají nyní Devil Trigger a často ho používají.
Dokončení této obtížnosti se odemkne Hell and Hell obtížnost, artwork Devil Invasion a super kostýmy pro Danteho a Nera.

Heaven Or Hell
Nepřátelé a bossové všichni zemřou jedno ranou. Hráč také zemře na jednu ranu. Nicméně hráč dostane k dispozici 3-4 životy. Dokončení této obtížnosti se odemkne artwork "The Ladies of Devil May Cry".

Hell And Hell
Hráč zemře v jednom útoku, ale k dispozici má 3 životy. Nepřátelé a bossové v tomto režimu neumírají v jednom útoku a jejich zabíjení je obtížné jako v obtížnosti Dante Must Die. Po dokončení této obtížnosti získáte artwork "Light from the Demon Blade".

Legendary Dark Knight
Tato obtížnost je pouze ve verzi pro PC, odemknutelná dokončením Devil Hunter obtížnosti. Je to podobné jako Son of Sparda, ale s více nepřáteli.


Komentáře

Oblíbené příspěvky