Spartacus


Konečně jsem se dostala k tomu abych vám tu dala popis seriálu. Upřímně zkoušela jsem to nějak popsat svými slovy ale moc mi to nešlo. A tak jsem chvíli hledala po stránkách na netu a dám vám tu zdroj^^. Ale ráda k tomu napíši svůj názor. Ke Spartacovi jsem se dostala díky kamarádovi od mamky. Má rád seriály z historie. Ale neupozornil už mě na to že je to vysoce návykové jsou tam hektalitry krve (že by se Hraběnka Bathory propadla studem :DDD), sex (to nemluvě o zneužívání otroků), násilí, nadávky u kterých jsem většinou vybuchla smíchy xDD. Na druhou stranu to má ale kvalitní příběh který vás chytne a zajimá co bude dál. Něžnějšímu pohlaví se zalíbí jak Spartacus miluje svou ženu a snaží se ji do samého konce zachránit. Nebo taky tam uvidíte krásný těla gladiátorů :DD i to co jste třeba nemuseli vědět o svých oblíbencích. Ruku na srdce ne v každém seriálu víte jaký má váš oblíbenec klacka... xD. Láska, nenávist, intriky, zrady...to vás bude provázet u všech sérií.

více pod perexem :3



Klasický příběh thráckého bojovníka, který byl zajat Římany, stal se gladiátorem a v boji o svobodu se postavil starověkému Římu, ožívá v novém akčním historickém seriálu na HBO. Spartakus, odtržený od své země a milované ženy, je uvržen do surového světa gladiátorské arény, kde krev a smrt jsou tou nejsledovanější zábavou. Na písku se však neodehrávají všechny bitvy. Zrada, korupce a pokušení vystavují Spartaka nepřetržité zkoušce. Aby přežil, musí být víc než jen mužem. Víc než jen gladiátorem. Musí se stát legendou. V titulní roli uvidíme australského herce Andyho Whitfielda (McLeodovy dcery), Lukrecii hraje Lucy Lawlessová (Xena: Princezna bojovnice), John Hannah (Mumie, Čtyři svatby a jeden pohřeb) ztělesňuje Batiatuse a Peter Mensah (300: Bitva u Thermopyl, Neuvěřitelný Hulk) se objeví v roli Doktora. Výpravný seriál s drsnými bojovými scénami je jedinečným spojením hrané akce a nových výtvarných efektů, a nepochybně se stane televizní událostí roku.



Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Sledujme příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby, kdy pro čest nebylo v aréně místo.

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo. Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého neblaze proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství.



Po krvavém útěku z Batiatova domu strach z gladiátorského povstání přímo ohromí srdce Římské republiky. Claudius Glaber a jeho vojáci jsou vysláni do Capuy s cílem rozdrtit Spartaka a jeho osvobozené otroky...

V předchozím seriálu Spartakus: Krev a písek jsme se s gladiátory rozloučili ve chvíli, kdy utíkali z Batiatova domu. Povstání pokračuje a strach z gladiátorského povstání přímo ohromí srdce Římské republiky. Další řada oblíbeného seriálu Spartakus: Pomsta začíná vysláním Gaia Claudia Glabera a jeho římských vojáků do Capuy, aby rozdrtili skupinu osvobozených otroků vedenou Spartakem dříve, než způsobí další škody. Spartakus je hnán svou touhou pomstít se muži, který odsoudil jeho ženu k otroctví a nakonec i k smrti. Zároveň si není jistý, zda jsou nezbytně nutné další oběti, aby svou armádu udržel pohromadě. I tentokrát se můžeme těšit na krvelačné souboje, neobvyklé erotické scény a skutky hanebné i hrdinské.



Do vzpoury se zapojilo na tisíce osvobozených otroků a Spartakus se připravuje na válku s Římem. Senát hledá podporu u Marca Crassa. Ten, s pomocí mladého Julia Caesara, musí potlačit sílící povstání.

Gaius Claudius Glaber je mrtev. Od jeho porážky uplynulo už mnoho měsíců a rebelská armáda, vedená Spartakem a jeho generály, Crixem, Gannicem a Agronem, pokračuje ve vítězném tažení proti Římu. K povstalcům se připojují další tisíce osvobozených otroků a početné řady rebelů začínají ohrožovat i mocnou římskou armádu. Spartakus je více než kdy jindy odhodlán jednou pro vždy svrhnout Římskou republiku. Po smrti Ashura bojují Naevia a Crixus díky znovunalezené síle a odhodlání jako jeden muž. Gannicus se jako vždy snaží užívat si v jakékoli situaci života naplno, a tak své lože sdílí s krásnou, ovšem nebezpečnou Saxou. Společně se rebelové pouštějí do jedné krvavé potyčky za druhou a připravují se na nevyhnutelnou totální válku s Římem. Senát se obrací s prosbou o pomoc na nejbohatšího občana, Marca Crassa. Mocný politik a vynikající stratég respektuje svého soupeře a odmítá se dopustit stejných chyb, jaké zničily Glabera a jeho předchůdce. S pomocí mladého a soutěživého Julia Caesara je Crassus pevně odhodlán rozdrtit Spartaka a jeho vzpouru. Spartakus: Válka zatracených vyvrcholí v epickou bitvu, jež nemá obdoby.


xx Zdroj xx

Komentáře

Oblíbené příspěvky