Shingeki no Kyojin



Název: Shingeki no Kyojin / Attack on Titan
Počet sérií: 2 (1. série má 25 dílů po 24min., 2. série má 12 dílů)
Rok vydání: 2013
Studio: Production I. G.
Režie: Tetsurou Araki
Žánr: akční, drama, fantasy
Online: Hokage.cz

Obsah:
Před několika stoletími byli lidé téměř vyhubeni obry. Obři jsou typicky vysocí, zdá se, že nejsou inteligentní, žerou lidské bytosti a nejhorší ze všeho je, že to asi dělají pro potěšení než kvůli zdroji potravy. Malé procento lidstva přežije ve městě chráněném extrémně vysokou zdí, dokonce větší než nejvyšší z obrů.
V současnosti město nevidělo obra víc jak 100 let. Dospívající chlapec Eren a jeho sestra Mikasa se stanou svědky toho, jak jsou hradby zničeny superobrem, který se objevil zničehonic. Menší obři se hrnuli do města a dvě děti s hrůzou sledovaly, jak byla jejich matka snědena zaživa. Eren slíbí, že zabije každého obra a tak pomstí celé lidstvo.
~ zdroj ~



Můj názor^^
Pomalu a jistě jsem se dokopala k tomu, abych Vám vyjádřila své pocity z anime, které mě má teď v hrsti^^. Podle mě to není anime pro slabé povahy nebo jedince, kteří upadají lehce k depresím jako jsem byla já :D. Řekněme, že v roce 2013 by mě to asi docela i semlelo z důvodu, že lidi tam umírají jako po másle a nevyhne se to ani takovým, u kterých si říkáte, že by to zvládnout mohli. Teď už jsem asi o něco dozrála a navíc měla jsem strašnou chuť zahučet po hlavě do něčeho nového, což se mi nějaký čas nedařilo :D. Můj vztah k anime je takový zvláštní. Dokážu se bez něj nějaký čas obejít a nemám ani chuť nic sledovat ale přijde vlna zvědavosti a já si do sytosti užívám nové díly, které vyšly za čas mé nepřítomnosti.

Lol už se mi zase povedlo odbočit ale teď už se vážně jdu zaměřit na samotné Shingeki no Kyojin. Jak jsem psala tvůrce mangy Hadžime Isajama skvěle vykresluje a píše emoce svých hrdinů. Dokáže velmi krutě překvapit a je to docela sadista :D. Svět není černobílý ale každý má své odstíny takže nedokážete odsoudit ostatní za jejich jednání protože zkuste se ocitnout v jejich kůži a zauvažovat co by jste udělali. Pomohli ostatním a nebo si raději snažili zachránit vlastní kůži? A není to jen o tom. Pomalu a jistě se dozvídáme, že Titáni nejsou jen hříčkou přírody. Přirození nepřátelé lidstva, která vymítila půlku populace ta druhá se usídlila za obrovské 50m. hradby Maria, Rose a Sina. Samotné lidstvo uvnitř hradeb mají malé potuchy jak vznikli samotné hradby. Jejich historie je velmi osekaná a je tam příliš otázek, na které se snaží zodpovědět.

Samotní Titáni jsou docela děsivý. Docela se mi posunula příčka odporných smrtí. Zařadila jsem tam sežrání zaživa obrovským obrem, který vás tu a tam ze zábavy zmáčkne ať je z Vás omáčka :D. Titání vraždí ze zábavy. Dokonce se řadí i do výškových skupin a jejich inteligence. Vyskytují se tam "abnormálové", kteří umí leckdy překvapit a usmrtit mnoho lidí, kteří si nedají pozor. Ono to ani není o tom dát si pozor ale o štěstí, které tam na sebe často zapomene. Moje první pocity z titánů byli smíšené a přišlo mi vtipné jak běhají a jejich ksichty, které jsou leckdy komické :D. Postupem času jsem z nich měla celkem respekt. Umírají tam jak nováčci tak zkušení jedinci jen z toho důvodu, že měli prostě smůlu a nebo se v tu chvíli zprotivili Hadžimovi :D.


Hlavní trojice hrdinů mi celkem sedla až na některé mouchy. Eren Jaegar někdy z něj mám smíšené emoce. Není hloupý ale jeho touhla je vymítit všechny titány, aby lidstvo mohlo beze strachu poznat svět za hradbami. Je to celkem pochopitelné protože byl svěděk toho jak mu titán sežral matku. Nicméně někdy máte chuť mu dát pěstí :DDD aspoň já měla pár takových chvilek ale jinak ho mám ráda. Přijde mi, že upřímně chce změnit svět, ve kterém žije a rve se za to jak může. Mikasa Ackerman je klidná a nebezpečná osobnost, která chrání Erena jak může více méně oba mají zajímavou společnou chvíli, která jim dala možnost žít vedle sebe. Mikasa má přirozený talent na vše a navíc i její původ je zajímavý. A dostáváme se k třetímu případu a to jest Armin Arlert, který je z těch dvou nejslabší ale na druhou stranu je velmi inteligentní a stratég. To se mu zapřít nedá ale ty jeho slabé chvilky mi dávaly zabrat. Navíc měla jsem chvíli kdy jsem ho považovala s jeho vzhledem za dívku :DDD. Nedokážu ho mít ráda a mám k tomu i osobní důvody a kdybych to napsala tak by to byl odemě řádný spoiler :D. Aneb v manze jsem fakt daleko a anime je slušně ještě pozadu.

Ostatní postavy jako je Jean, Connie, Sasha jsou skvělé osobnosti a mám je ráda :D. Tiše se modlím, že tam s námi budou ještě dlouho. Co se týče Leviho a Erwina hodně jsem si je zamilovala^^. Taková Hange mě umí pokaždé rozesmát prostě většího blázna do titánů nenajdete :DDD. Mike už ani nevím jaký měl post ale měl skvělý čich na titány :D. Ymir, Reiner, Bertholdt a Annie jsou taky zajímavé kapitoly pro sebe.

Podle mě je anime dobře udělané a i efekty a akční scény jsou koukatelné :D. Manga je na druhou stranu něco jiného ale ani u té jsem nenašla věci, které by mě srali. Možná ty akční škrábanice mi občas dělali trochu problém. Typu byla jsem napnutá jako struna a proběhla to moc rychle a pak se zasekala :DDDD. Ale to už je moje mínus :D. Navíc nedokážu být moc kritická k věci, která se mi líbí i s chybami, které vidí ostatní :D. Hudba v anime je skvělá a vystihne skvěle danou situaci, že vám z toho běhá mráz po zádech. Měla jsem pár takových chvilek :D. K prvním openingům jsem chvíli hledala cestu a nejvíce si zamilovala první opening v druhé sérii ale časem se mi zalíbili i první dva^^. A to je nejspíš vše :D. Snad jsem Vás mým názorem pobavila i navnadila^^


Perla nakonec stejně miluji jak se některé postavy můžou změnit do formy titána :DDD. To se mi na SnK líbí ze všeho nejvíce :3 :DD


Komentáře

Oblíbené příspěvky